Oberoende serviceleverantör i Skandinavien

Deutsche Windtechnik öppnar upp marknaden och erbjuder alternativ

2016 öppnade Deutsche Windtechnik upp en svensk filial i Varberg och har sedan dess vuxit i en stabil takt. I ett land som Sverige med särskilda klimatvillkor, långa avstånd mellan vindparkerna och låg ersättning för vindkraftsägare, fanns det ett behov av nya underhåll- och servicekoncept. Idag erbjuder vi för hela Skandinavien kostnadseffektiva och högkvalitativa servicealternativ.

En oberoende serviceleverantör
Deutsche Windtechnik är en oberoende servicepartner som med nyfikenhet, förtroende och flexibilitet levererar underhåll som ger hög tillgänglighet med mål att göra vindkraftsägandet smidigare. Vi jobbar ständigt för att optimera vår service; tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt. Det nära samarbetet med Deutsche Windtechnik i Tyskland möjliggör att på ett effektivt sätt hantera de tekniska utmaningar som uppkommer i och med landets speciella väder och geografiska förhållanden. Verken är ständigt uppkopplade och övervakade genom fjärrdiagnostik vilket gör att problem upptäcks direkt och snabbt kan åtgärdas. Med ett omfattande centraliserat reservdelslager som innefattar de fabrikat vi har under serviceavtal är ledtiderna korta vilket gör att tillgängligheten kan hållas hög.

Kunskap, kvalité och erfarenhet
Med den egna utbildningsanläggningen i Tyskland där våra experter, med sin internationellt samlade kompetens ständigt vidareutbildar våra tekniker skapas en öppen och transparant miljö som främjar nytänkande. Det leder till nya lösningar och utveckling som gynnar både dig som kund och miljön vi verkar i.

Vi erbjuder upplägg från basavtal till fullserviceavtal med flexibilitet för att kunna skräddarsy en lösning som passar ditt vindkraftsägande. I nuläget har fullserviceavtal tecknats för 80 % av alla de vindturbiner som hanteras av Deutsche Windtechnik AB. Portföljen omfattar turbiner tillverkade av Vestas, Enercon, Siemens, Gamesa och Nordex.

Fakta och siffror

Icon Anställda
33
Anställda
Icon Vindturbiner under avtal
222
Vindturbiner under avtal
Icon Center och servicestationer
7
Center och servicestationer
Linus Sturesson

Linus Sturesson
VD Deutsche Windtechnik AB

Telefon:+ 46 10 788 18 10

l.sturesson@deutsche-windtechnik.com


Robert Karlsson

Robert Karlsson
Sales Manager

Telefon:+ 46 70 931 73 69

r.karlsson@deutsche-windtechnik.com


Deutsche Windtechnik ISO 9001Deutsche Windtechnik-ISO14001

Deutsche Windtechnik AB

Smältugnsgatan 4
43232 Varberg

Telefon: +46 10 78 81 800

info-dwtab@deutsche-windtechnik.com

Deutsche Windtechnik AB
Deutsche Windtechnik uppnår en ny milstolpe i Sverige - Service för mer än 200 vindkraftverk

Deutsche Windtechnik uppnår en ny milstolpe i Sverige - Service för mer än 200 vindkraftverk

Deutsche Windtechniks svenska enhet har utökat sin portfölj och tecknat ett support avtal med tolv Nordex-turbiner i Finland, vilket sätter en ny milstolpe med över 200 vindkraftverk under serviceavtal. Den svenska enheten har från januari 2020 och fram till nu en tillväxt på 42 procent.

Läs mer

Deutsche Windtechnik tar över service av åtta Siemens SWT 2,3 DD-turbiner i Sverige

Deutsche Windtechnik tar över service av åtta Siemens SWT 2,3 DD-turbiner i Sverige

Den oberoende underhållsleverantören Deutsche Windtechnik utökar nu ytterligare sin serviceportfölj genom tecknade av ett avtal om att tillhandahålla service för åtta Siemens SWT 2,3 DD vindkraftverk vid Gunnarby vindkraftpark i Uddevalla kommun.

Läs mer

Deutsche Windtechnik och Rabbalshede Kraft tecknar fullserviceavtal för Enercon turbiner

Deutsche Windtechnik och Rabbalshede Kraft tecknar fullserviceavtal för Enercon turbiner

Den svenska enheten för Deutsche Windtechnik, som är Europas största märkesoberoende serviceleverantör för vindkraftverk, och den svenska projektutvecklaren av förnybar energi, Rabbalshede Kraft, har tecknat fullservice avtal för vindkraftparken Dingelskogen Vind AB. Avtalet omfattar 14 Enercon E82-turbiner och har en löptid på 14 år. Servicestart är den 6 november 2019.

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu

  • Vi är nöjda med vårt samarbete med Deutsche Windtechnik. Företaget sticker ut med sin flexibilitet, snabba reaktioner och sin kundorienterade inställning. Vi kan verkligen rekommendera dem som en pålitlig uppdragstagare.

    Varberg Energi
    Karin Hansson | Business Area Manager
  • Deutsche Windtechnik har givit oss ett ärligt intryck och har visat oss att de kommer att bli en långsiktig samarbetspartner till vindkraftsägarna i Sverige.

    Wind farms Västra Götaland
    Tomas Ljungsberg | Owner