Oberoende serviceleverantör i Skandinavien

Deutsche Windtechnik öppnar upp marknaden och erbjuder alternativ

I ett land som Sverige med särskilda klimatvillkor, långa avstånd mellan vindparkerna och låg ersättning för vindkraftsägare, finns det ett behov av nya underhåll- och servicekoncept.

2016 antog Deutsche Windtechnik den här utmaningen och öppnade då upp en svensk filial i Varberg på västkusten där man nu erbjuder kostnads och högkvalitativa alternativ till servicearbeten som utförs i hela Skandinavien.

Ett nära samarbete med Deutsche Windtechnik i Tyskland gör det möjligt att behärska de tekniska utmaningar som härrör från landets speciella väder och geografiska förhållanden. Problem upptäcks med fjärrdiagnostik och lösningar utvecklas gemensamt och implementeras av lokala eller internationella experter från företagskoncernen, beroende på kraven.

I nuläget har fullserviceavtal tecknats för hälften av alla de vindturbiner som hanteras av Deutsche Windtechnik. Portföljen omfattar turbiner tillverkade av Vestas/NEG Micon, Siemens/AN Bonus, Gamesa och Enercon.

Personalstyrkan i Sverige ökar kontinuerligt tack vare det ökande antalet serviceavtal som tecknas.

Fakta och siffror

Icon Anställda
21
Anställda
Icon Vindturbiner under avtal
160
Vindturbiner under avtal
Icon Center och servicestationer
6
Center och servicestationer
Linus Sturesson

Linus Sturesson
VD Deutsche Windtechnik AB

Telefon:+ 46 10 788 18 10

l.sturesson@deutsche-windtechnik.com


Clas Carlsson

Clas Carlsson
Servicechef

Telefon:+ 46 10 788 18 11

c.carlsson@deutsche-windtechnik.com


David Thorsson

David Thorsson
Projektledare

Telefon:+ 46 10 788 18 12

d.thorsson@deutsche-windtechnik.com


Deutsche Windtechnik ISO 9001Deutsche Windtechnik-ISO14001Deutsche Windtechnik Zertifikat OHSAS 18001

Deutsche Windtechnik AB

Smältugnsgatan 4
43232 Varberg

Telefon: +46 10 78 81 800

info-dwtab@deutsche-windtechnik.com

Deutsche Windtechnik AB
Deutsche Windtechnik och Rabbalshede Kraft tecknar fullserviceavtal för Enercon turbiner

Deutsche Windtechnik och Rabbalshede Kraft tecknar fullserviceavtal för Enercon turbiner

Den svenska enheten för Deutsche Windtechnik, som är Europas största märkesoberoende serviceleverantör för vindkraftverk, och den svenska projektutvecklaren av förnybar energi, Rabbalshede Kraft, har tecknat fullservice avtal för vindkraftparken Dingelskogen Vind AB. Avtalet omfattar 14 Enercon E82-turbiner och har en löptid på 14 år. Servicestart är den 6 november 2019.

Läs mer

luftpost - specialutgåva för Sverige

luftpost - specialutgåva för Sverige

Vindkraften är på frammarsch. Lågt arvode för operatörer, speciella klimatförhållanden och långa avstånd mellan vindkraftsparker gör att efterfrågan på nya, kostnadseffektiva underhållskoncept i Sverige har ökat. ISP:er (märkesoberoende tjänsteleverantörer) med sina högkvalitativa, flexibla tjänster har i allt högre grad blivit en betydelsefull aktör på marknaden. Deutsche Windtechnik har en nyckelroll i den här utvecklingen.

Läs mer

Certifiering understryker Deutsche Windtechnik AB:s höga kvalitetsstan-darder

Certifiering understryker Deutsche Windtechnik AB:s höga kvalitetsstan-darder

I fjol utfärdades flera officiella certifikat för Deutsche Windtechniks svenska dotterbolag som intygar att företagets strategiska och operativa tjänster uppfyller standardiserade krav för ledningssystem. Samtliga certifikat gäller fram till mars 2021.

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nu

  • Vi är nöjda med vårt samarbete med Deutsche Windtechnik. Företaget sticker ut med sin flexibilitet, snabba reaktioner och sin kundorienterade inställning. Vi kan verkligen rekommendera dem som en pålitlig uppdragstagare.

    Varberg Energi
    Karin Hansson | Business Area Manager
  • Deutsche Windtechnik har givit oss ett ärligt intryck och har visat oss att de kommer att bli en långsiktig samarbetspartner till vindkraftsägarna i Sverige.

    Wind farms Västra Götaland
    Tomas Ljungsberg | Owner